V&B | Istorijat
90
page-template-default,page,page-id-90,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Istorijat

1981. – 1985. godina

Gospodin i gospođa Vujić 1981. godine otvaraju zanatsku radnju za izradu ambalaže od polietilena. Posao počinju konfekcioniranjem PE folije u razne vrste vreća i džakova, kao i prodajom na domaćem tržištu. Sedište radnje je na Paliću, u njihovom privatnom prostoru.

1984. – 2002. godina

Januara 1985. godine, radi proširenja proizvodnje, udružuju se sa gospodinom i gospođom Bucalo. Registruju se kao zajednička zanatska radnja, kupuju extruder za izvlačenje PE folije. Proizvodnja se povećava, kao i broj zaposlenih.

Zbog širenja asortimana i tržišta, bilo je neophodno zaokružiti ceo proces proizvodnje. Ulaze u kupovinu Flexo mašine za štampanje folije u četri boje. Kompletnom ponudom, stiče se veliki broj kupaca.

Proizvodi se za poznate kupce, otvaraju maloprodajni objekti u Subotici i donosi odluka o izgradnji novog poslovnog prostora na Paliću,
u Trogirskoj ulici br. 2.

Maja 1988. godine objekat se završava. Uz nabavku nove opreme, vrši se preseljenje. Posao se veoma brzo širi. Veruje se da će ekonomsko-politički uslovi biti još povoljniji i da će ulaganje opravdati očekivanja. Krajem 1989. godine, kada su se za to stekli zakonski uslovi, donosi se odluka o gašenju zajedničke zanatske radnje, i registruje se preduzeće koje i danas posluje.

2002. godina

Kompletiranom proizvodnjom, efikasnošću, kvalitetom, očekivanja se ostvaruju i ubrzo se ispostavlja da je postojeći prostor nedovoljan. Shvatamo da bez novih ulaganja nismo u mogućnosti zadovoljiti potrebe naših kupaca.

Jedino rešenje je bilo početi izgradnju novog, savremenog objekta koji će zadovoljiti, kako tadašnje potrebe, tako i buduće. 1992. godine donosimo odluku i kupujemo zemljište u Subotici, u ulici Magnetna polja 21.

Počinjemo izgradnju proizvodno- poslovnog prostora ukupne površine 3.100 m2.

Poznati probemi u zadnjoj deceniji prošlog veka, učinili su da objekat završimo tek 2002. godine, kada se zatvara pogon na Paliću i počinjemo proizvodnju u novom objektu.