V&B | A CÉG TÖRTÉNETE
15492
page-template-default,page,page-id-15492,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

A cég története

1981. – 1985. 

Vujić úr és felesége 1981-ben saját céget alapított polietilén csomagolóanyagok gyártására. A vállalkozást PE fólia konfekcionálásával, különféle műanyag tasakok és zsákok gyártásával és ezeknek a hazai piacon való értékesítésével kezdték. A cég első székhelye Palicson, saját telkükön volt.

1984. – 2002.

1985. januárjában, a termelés bővítése érdekében Vujićék társultak a Bucalo házaspárral. Cégüket közös kisipari vállalkozásként jegyeztették be és egy fóliafúvó extrudert vásároltak polietilén fólia gyártására. Ezzel a termelés valamint az alkalmazottak száma is megnövekedett.

A termékkínálat és a piac bővülése szükségessé tette a termelési folyamat kiteljesítését. Egy négy színnyomású flexo nyomdagépet vásárolnak, s így a kínálat kiteljesítésével nagy számú vásárlót szereznek.

Ismert gyártók részére gyártanak, kiskereskedelmi üzleteket nyitnak Szabadkán és döntés születik egy új üzem kiépítéséről, Palicson a Trogir utca 2. szám alatt.

Az üzem építése 1988. májusában fejeződik be. A cég új gépeket vásárol és átköltöznek az új telephelyre. Az üzlet igen gyorsan bővül. A vezetőség bízik a gazdasági és politikai feltételek további javulásában, és reményei szerint a beruházás beváltja a hozzá fűzött reményeket. 1989. végén, mikor ehhez a törvényes feltételek megteremtődtek, a közös kisipari vállalkozást megszűntetik és helyette bejegyeztetik a ma is működő vállalatot.

2002. 

A kínálat kiteljesítése, a hatékonyság és minőség révén teljesültek az elvárások, és a meglévő üzem területe hamarosan szűkösnek bizonyult. Világossá vált, hogy új beruházások nélkül nem tudnak eleget tenni vásárlóik igényeinek.

Egyetlen megoldásként egy új, korszerű üzemi épület kiépítése kínálkozott, amely képes lesz kielégíteni a jelenlegi és a jövőbeni igényeket is. 1992-ben a cég vezetősége meghozta a döntést és telket vásárolt Szabadkán, a Mágneses mezők utca 21. szám alatt.

Hamarosan megkezdik egy 3.100 m2 összterületű ipari és kereskedelmi célú épület kiépítését.

A múlt évszázad utolsó évtizedének ismert gondjai miatt az építkezést csak 2002-ben tudták befejezni, ekkor Palicson megszüntették a termelést, és azt átköltöztették az új üzem épületébe.